ASHTANGA YOGA

Ashtanga yoga (Ay) er for dig som ønsker at vedligeholde og/ eller udvikle din krops styrke og smidighed. Ashtanga yoga egner sig både til kvinder og mænd. Undervisningen og indlæringen foregår gradvis og struktureret. Der vises hensyn til eventuelle individuelle udfordringer.

Ay flyder fra start til slut - fra stilling til stilling – en slags meditation i bevægelse og afsluttes med afspænding. Rækkefølgen af yogastillingerne er nøje sammensat således, at hele kroppen gennemarbejdes fra top til tå. Der skabes en indre varme, som får dig til at svede, hvilket har en udrensende effekt på alle kroppens systemer, muskler og led. Du vil opnå fysisk og mental balance, samt øget styrke, smidighed og energiniveau. Du kan med stor fordel kombinere Ay med andre bevægelsesformer og idrætsgrene. Ashtanga yoga er opdelt, således din udvikling foregår gradvis og struktureret.

  • Introduktionskursus
  • Begynderhold
  • Fortsætterhold
  • Mysore

Ashtanga yoga introduktionskursus (Ay Intro)

Ay Intro henvender sig til begyndere, elever som træner en anden yoga-form, og personer med tidligere erfaring fra Ay, som ønsker at få en genopfriskning før de starter på enten begynderhold eller fortsætterhold. Som tidligere udøver af Ay er det også muligt at starte direkte på begynder- eller fortsætterhold.

Introduktionen giver dig mulighed for at bedømme, om denne traditionelle yogaform er noget for dig, ligesom den danner et solidt og nødvendigt fundament for din videre deltagelse på Ay-holdene. Du får undervisning i den specielle åndedrætsteknik, som anvendes i Ay; kropslåse; fokuspunkter; solhilsen A; udvalgte stående, siddende, omvendte og afsluttende yogastillinger.

Tilmelding er nødvendig. Ay Intro afholdes løbende hen over året. På hjemmesiden under ”Sidste nyt” er det næste Introduktionskursus sædvanligvis oplyst og du er også velkommen til at ringe og forhøre dig på tlf. 24631810. Du kan eventuelt deltage på et af de andre yogahold på Værkstedet, indtil Ay Intro afholdes.

Ay begynderhold

Her arbejdes der videre med de ting du blev præsenteret for på Introduktionskursus. Undervisningen er guidet. Du vil allerede efter nogle få gange opleve mere flow i din yoga, og du vil opleve den varme og udrensning som Ay giver. Du vil også modtage undervisning i nye stillinger, således at du efter ca. 10 gange regelmæssig træning er klar til at træne på fortsætterhold. Du kan også vælge at deltage på begynderhold i længere tid.

Ay fortsætterhold

Undervisningen er guidet. Intensiteten øges lidt, og du vil gradvist blive præsenteret for nye stillinger. Der arbejdes mere i dybden med at få bevægelserne synkroniseret til åndedrættet, og nogle af stillingerne holdes i længere tid. Efter 5-8 gange kan du med fordel supplere med deltagelse på ”Mysore”.

Mysore (fortsætterhold)

Mysore er den traditionelle måde Ashtanga yoga udøves på. Det er her ”du gør din praksis til din egen”. Mysore er egen praksis med individuel hjælp, støtte og justeringer af læreren. Du gør bare de stillinger, som du er vant til fra de guidede hold, og når du er klar til det, vil læreren introducere dig til nye stillinger. Mysore vil med tiden give dig en dybere, og mere meditativ praksis.

Yoga og massage
VÆRKSTEDET FOR KROP OG SIND
v/ Ulla Bjerring Nielsen
Brovej 17E
8800 Viborg
tlf. 24631810
info@yogaogmassage.dk

Design og programmering af SimpelService.dk