YIN YOGA

Er for dig som har et ønske om at holde din krop sund og smidig. Yin yoga er for alle, både kvinder og mænd, uanset fysisk tilstand. Afhængig af udøverens individuelle udgangspunkt vil Yin yogaens effekt på krop og sind virke genopbyggende, vedligeholdende og udviklende. Yin yoga møder dig der hvor du er netop nu.

Yin yoga er en meditativ, blid men dybdegående form for træning, som foregår i et stille og roligt tempo med fokus på åndedrættet, og opmærksomhed på, hvordan øvelserne påvirker kroppen. Øvelserne tilpasses individuelt om nødvendigt.

I Yin yoga er der særlig fokus på kroppens dybere muskulaturer og de bindevævsstrukturer, som forbinder knogle til knogle og som omslutter vores muskler og organer (også kaldet Fascia). Hvis disse dybere lag og strukturer er ”usunde” og ubevægelige – har det en negativ afsmitning på organerne, kroppens systemer og kredsløb samt på den muskulatur, som ligger tættest på kroppens overflade.

Der er stor variation i træningen og du vil over tid ”lære din krop bedre at kende” og ”blive dus med” og respektere hvor dine ydergrænser er i de respektive øvelser. Og det er netop med den viden og respekt om bord, at fundamentet for udvikling (herunder reparation) og vækst etableres.

Yin yoga kan fint stå alene, men har du et ønske herom er det en super forberedelse til Hatha yoga og/eller Ashtanga yoga. Yin yoga er også rigtig god som ”modvægt”, hvis du har en travl og stresset hverdag. Hvis du dyrker andre former for motion så som løb, golf og styrketræning er Yin yoga et perfekt supplement til en bedre restitution, forebyggelse af skader og i mange tilfælde vil yogaen øge din ydeevne.

Alle former for yoga vil have en positiv effekt på dit autonome nervesystem. Det autonome nervesystem består af det sympatiske (kæmp-flygt-frys) og det parasympatiske nervesystem (hvile-fordøjelse-reparation). Yoga stillingerne og den store fokus på åndedrættet beroliger nervesystemet og stimulere det parasympatiske nervesystem. I denne tilstand gives de bedste omstændigheder for at stilne sindet (stressreduktion) og reparation af celler.

Yoga og massage
VÆRKSTEDET FOR KROP OG SIND
v/ Ulla Bjerring Nielsen
Brovej 17E
8800 Viborg
tlf. 24631810
info@yogaogmassage.dk

Design og programmering af SimpelService.dk