HATHA YOGA

Hatha yoga er den klassiske og traditionelle yogaform, som alle andre yogaformer udspringer fra. ”Hatha” betyder anstrengelse/styrke oversat fra sanskrit. ”Ha” symboliseres med solen som står for varme, kreativitet og fysik og ”tha” symboliseres med månen som står for det kølige og mentale/psykiske. ”Yoga” er et sanskrit ord, som betyder enhed/forening. Et helt menneske i overensstemmelse med sig selv. Hatha yoga kan også betegnes som Yin/Yang yoga.


Hatha yoga kan dyrkes af de fleste, både mænd og kvinder i alle aldre, da der til de fleste yoga-stillinger (asanas) findes en blidere variation, som kan vælges af de udøvere som føler sig begrænset i at lave den fulde stilling.


En Hatha yoga time kan være såvel blid som kraftfuld. Vi starter med en guidet meditation og der afsluttes altid med ”Savasana” (afspænding). Derimellem vil du blive præsenteret for forskellige traditionelle asanas som udvælges og sammensættes efter et valgt tema. Du bliver guidet ind i stillingerne i et stille og roligt tempo, og der gives tid og ro til at være i og opleve stillingerne. Der er fokus på åndedrættet, som understøtter stillingerne.


Hatha yoga kan både forebygge og helbrede lidelser i krop og sind. Kroppen holdes vital og levende trods aldring. Koncentrationsevnen styrkes og nervesystemet falder til ro, forbrænding og blodcirkulation stimuleres. Blot for at nævne et par af yogaens mange gevinster.


Hatha yoga kan fint stå alene, men kan med stort udbytte kombineres med Yin yoga. Hatha yoga kan også være en super forberedelse til den lidt mere krævende Ashtanga yoga.


Yoga og massage
VÆRKSTEDET FOR KROP OG SIND
v/ Ulla Bjerring Nielsen
Brovej 17E
8800 Viborg
tlf. 24631810
info@yogaogmassage.dk

Design og programmering af SimpelService.dk